Хаѕидакис од Нова демократија: Не признаваме македонски идентитет

Константинос Хаѕидакис, пратеник од Нова демократија, го пренесува ставот на најголемата опозициска партија во Грција дека не признава македонски идентитет на народот што живее кај северниот сосед.

„Има конфузија, проблеми и тоа е очигледно во изјавите на владините претставници. Има ‘магла’, не знаеме каде одиме. Не сум оптимист за решение со Скопје. Нова демократија сака единствено, глобално и трајно решение за име за сите употреби. Не признаваме македонски идентитет“, изјави поранешниот министер за транспорт и комуникации, како и за развој, а во три мандата и европратеник.

 

3 Коментари

  1. Што е тоа „македонски идентитет“? Такво нешто не постои, како што не постои ни „грчки идентитет“, ни српски ни бугарски идентитет, туку постои ИДЕНТИТЕТ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА.

  2. Da ti objasnam, toa e zaedniccki imenitel na povekje individui koi imaat sliccni ili isti istoriski, teritorijalni, kulturolosski i lingvisticcki koreni i razmisluvanja. Individua, familija, plemenska zaednica, narod …jasno?

Comments are closed.