ИРИ: 52 отсто граѓани го поддржуваат договорот со Бугарија

Мнозинството од македонските граѓани го поддржуваат и одобруваат Договор за пријателство и добросостојба со Бугарија, пренесуваат бугарски медиуми.

Ова произлегува од резултатите од социолошкото истражување на авторитетниот Меѓународен републикански институт.

52 отсто од учесниците во анкетата имале позитивен однос кон Договорот, кој беше потпишан минатата година на 1-ви август во Скопје од премиерите на двете држави – Зоран Заев и Бојко Борисов.

14 проценти делумно не го одобруваат,  20 отсто имаат негативен.

Само 6 отсто воопшто не знаат дека воопшто е потпишан  Договорот, а 8 не се изјацнуваат.

2 Коментари

  1. Оваа анкета е правена пред повеќе од 1,5 месец. Поновите анкети говорат за значителен напредок на тие што се за БОЈКОТ. Доволно за да не успее референдумот.

  2. MOJATA ANKETNA KOMISIJA KE PROIZVEDE REZLUTATI KOI KE BIDAT SIGURNO NAJMALKU 90% DA SE BOJKOTIRA REFERENDUMOT. TAKA DA NIEDNA ANKETNA KOMISIJA SPROVEDENA OD STRANA NA SEGASHNATA VLADA E SAMO OGLEDALO NA NIVNITE NEISPOLNLIVI ZHELBI.

Оставете Коментар