Иванов: НАТО и ЕУ да не бидат алиби за лош договор со Грција

Претседателот Ѓорѓе Иванов денеска оствари средба со генералниот секретар на НАТО Јанс Столтенберг на која потврди дека не се спорни македонските аспирации за членство во ЕУ и НАТО.

„Верувам дека вистинското место на Република Македонија е во Европската Унија и НАТО Алијансата. Ќе продолжам да ги поддржувам нашите стратешки цели. Ho, Европската Унија и НАТО во никој случај не смеат да бидат алиби за лош договор“, порача претседателот Иванов, како што пренесоа од неговиот Кабинет.

 

3 Коментари

  1. Тоа ли е “демократија” да вршиш НАДВОРЕШЕН ПРИТИСОК врз медиумите и највисоките функционери на државата!? Да вршиш притисок врз народот, а истовремено да пропагираш СЛОБОДНО ИЗЈАСНУВАЊЕ! НЕМЕШАЊЕ! НЕ ТРЕБА ДА ИМА ПЕРЕЊЕ МОЗОЦИ!
    Е па господа од НАТО, ние во Македонија век имаме таквата Западана Демократија со перење мозоци, и то последниве 20, ако не и 27 години.
    Од другата страна, и Вие американци во САД оспорувате дека при изборот на претседателот на САД Трамп се беше демократски совршено? Средете си својата кука. Тројцата лидери од еднаш во Македонија не зборува за добрите намери и НЕМЕШАЊЕ.

  2. А што според Иванов би бил добар договор? Се знае. Добар договор е добар договор. А овој е лош договор, затоа што е лош договор.

Оставете Коментар