Изгубени во договорот

“Ако мојот прадедо е од ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ а јас од Северна Македонија, дали во Договорот е уредено кој и од кои Македонци сум јас???
На кое наследство ми е дозволено да припаѓам”, прашува скопјанецот Ристе Тасев збунет од чудните членови во договорот за името со Грција.

Според договорот Македонците на територијата на земјава имаат различен културен, национален идентитет и историско наследство од Македонците во Грција.

3 Коментари

  1. Ха, ха, ха. Ристе, трчај во Преспа пред да се потпише договорот. Кажи им дека заборавиле да „уредат“ во договорот „кој и од кои Македоници си ти“! За мене „ во Договорот е уредено кој и од кои Македонци“ сум. Уредено е за секој Македонец поединечно и од Македонија и од Грција. Тоа што за тебе не „уредиле“ е голем пропуст. Трчај Преспа да „уредат“!

Comments are closed.