Извинување откако во чест на Курц беше кренато латвиско знаме

Македонската влада денеска експресно упати извинување до Австрија за протоколарниот пропуст, кога на пристигнувањето на автрискиот премиер во Скопје беше постаено латвиско, наместо австриско знаме.

„Пропустот е направен од страна на службите за протокол на Владата на Република Македонија и на Министерството за надворешни работи, а до него дошло поради големата сличност во димензиите и колоритот на знамињата на Австрија и Латвија“, се вели во соопштението од владината прес-служба.

1 Коментар

  1. Треба или Латвија или Австрија да си го сменат знамето. Ако ЕУ беше една од организациите што не присили да го смениме нашето знаме, сонцето од Кутлеш на црвена основа обвинувајќи не дека е слично со грчкото, а тоа е бело сина пижама со бел крст, што се чудат што за нас се слични знамињата на кои разликата е само во дебелината на белата црта.
    Шегата на страна. Кога сељак ќе биде на сила црпнат да биде премиер, тој ќе си донесе свој тим кој не разликува едно од друго знаме. Претпоставувам дека знамето е набавено во 4 очи, по „добриот“ обичај на оваа власт. Ако се побарало знаме од Австрија би добиле австриско знаме од било која реномирана фирма на која сопственикот не е партиски војник, да не кажам дибек.

Оставете Коментар