Јорданов: Иванов ќе биде натеран да го потпише договорот со Грција

Екс амбасадорот на Бугарија во Македонија, Александар Јорданов во утринска програма на бугарската БТВ, тврди дека претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов, ќе биде принуден да го потпише Договорот за името со Грција.

Според Јорданов шефот на македонската држава Иванов не се однесува како одговорен надпартиски лидер на држава и ги штити интересите само на ВМРО – ДПМНЕ.
Во емисија со поранешниот амбасадор во Македонија тој зборува и за други теми поврзани со Македонија.

5 Коментари

  1. Иванов Нема да биде натеран, ниту ќе потпише! РМ има ПРАВО на името, како и секоја суверена држава! Потпиши: https://www.change.org/p/united-nations-solution-to-the-name-problem-of-the-republic-of-macedonia-in-the-un Со Грција НЕ ПОСТОИ решението за името! Врвен услов за нив е ЕРГА ОМНЕС, а за Нас е НЕВИЗМОЖЕН услов ЕРГА ОМНЕС! Заклучок: билатерално со Грција НЕМА РЕШЕНИЕТО!

  2. Врвен услов за нив Грците е ЕРГА ОМНЕС, а за НAС е НЕВOЗМОЖЕН услов токму ЕРГА ОМНЕС! За НАС ЕРГА ОМНЕС е НАША црвена линија! Заклучок: билатерално со Грција НЕМА РЕШЕНИЕТО!

  3. Двојната формула од секогаш беше всушност обична утопија, па ако така земеме сите Грчки барања на крајот на процесот на тнр. преговорите би ги реално вклучиле недозволено мешањето во уставна материја и ревизија, посебно во областа на идентитетот. Единствено што е можеби добро во оваа цела авантур е овој тнр. Договор. Овој договорот конечно потврди ДЕКА НЕМА РЕШЕНИЕ, за проблемот, освем во ООН, со користењето на предноста од 140 држави што не признале под уставното име! ВМРО-ДПМНЕ ќе поддржи Игор Јанев.

Comments are closed.