ЈОРМ ќе следи евентуални неправилности на референдумот

Формираната привремена комисија од Јавното обвинителство на РМ ќе ги следи евентуалните противправности при организирањето и спроведувањето на референдумот.

Во комисијата членуваат по еден јавен обвинител од четирите виши јавни обвинителства и еден обвинител на ОЈО Скопје.

Јавното обвинителство на Република Македонија ја повикува јавноста, граѓанските организации, други организации, политички партии, домашни и меѓународни институции и сите кои сметаат дека во некоја постапка има индиции за сторено кривично дело поврзано со организирањето и спроведувањето на референдумот, да достават поднесок или пријава до комисијата.

1 Коментар

  1. cvrckovski baaaaaaagi baaagi zabegal ! ! ! ali od viski ali od dolari ili takov ne go dopraile … a moit da bidit i na pcikolska baza sam sa sobom da si debatiral !….. jebiga, nekoi covekoliki sustestva koa baaagi ke se poparat od kradenje i lazenje i samite neznaat koj se i so se i so lafat i so praat ! ! ! u pcikologija ima razni kvalifikacii, aj toa neka se javi nekoj pcikolog strucno da go napisit ! !

Оставете Коментар