Кабинет на Ципрас: Имаме добар договор но Скопје “игра игри”

Грчката влада реагираше на соопштението на македонското Министерство за надворешни работи, според кое не треба да се брза со текстот на договорот за името, бидејќи “квалитетот на решението е поважен од тоа во кој рок ќе финишира процесот”.

“Имаме добар договор на масата“, за кој, како што рече премиерот на ПЈРМ, мора да се затвори многу наскоро. За жал, некои инсистираат на играње игри “, изјавил вчера грчки владин функционер, коментирајќи го соопштението на македонското МНР, пишува независен.мк.

6 Коментари

  1. Има една: „ Во лага се кратки нози”.
    СДСМ нема вие да видите ниту ЕУ, ниту НАТО! Поздрав!

  2. Резолуцијата 817 подразбира и вклучува флагрантно МЕШАЊЕ во внатрешна јурисдикција спротивно на член 2( став 7) од Повелбата кои јасно ЗАБРАНУВА МЕШАЊЕ во внатрешна јурисдикција. Се е јасно, освем за дебили од типот “еден”, Заев и Шекеринска. Што кажа еднаш Росоклија „две будали и една гуска”.

  3. Претседателот Иванов обрна внимание на дополнителните нелегални услови за прием во ООН (претходно откриени од Игор Јанев и потврдени во Иѕвштајот на Меѓународната Кризна Група) https://gadebate.un.org/en/67/former-yugoslav-republic-macedonia на 67 УНГА: „Today, it seems “absurd” to be named “a former” nation. Recalling that the International Court of Justice 1948 advisory opinion had determined that placing additional criteria on United Nations membership contravened the United Nations Charter, he said that his country had been deprived of the right to self-identification.“ ВНИМАВАЈТЕ: „Recalling that the International Court of Justice 1948 advisory opinion..placing additional criteria on United Nations membership contravened the United Nations Charter“.

  4. Што и да направи Македонија, сѐ ќе биде одбиено. И сѐ да прифатиме, НЕМА да има никаков договор!

Comments are closed.