Какво е чувството да си презрен од својот народ, праша Росоклија трио од власта

Македонскиот медицински експерт од Универзитет „Колумбија“ во Њујорк, Горазд Росоклија јавно ги праша премиерот Зоран Заев, вицепремиерката и министерка за одбрана Радмила Шекеринска и шефот на дипломатијата Никола Димитров какво е чувството да си презрен од својот народ.

„ШЕЌЕРИНСКА, ДИМИТРОВ, ЗАЕВ

Какво е чувството да си презрен од сопствениот народ, на чие уништување работиш, да им слугуваш на луѓе кои те употребуваат како крпа и те имаат за потсмев?

Може ли да се стави цена на таква морална и духовна беда?“, напиша на својот профил на „Фејсбук“ членот на Македонска академија на науките и уметностите (МАНУ) надвор од работниот состав.

 

1 Коментар

  1. Пројект со бесрамен капитулантски „Преспанскиот договор” МОРА ДА ПРОПАДНЕ, ако сакаме Македонија да има иднина!

    „Преспанскиот договор” е БЕСПРЕДМЕТЕН и најсрамен акт кој е потпишан од една Македонска власт и претставува најголем срам за нашата татковина!

    „Преспанскиот договор” е најсрамен акт во историјата на меѓународните односи и со него е изразен бесконечен степен на предавство и бруталност кон сопствениот народ!

Оставете Коментар