Кампањата почна: Заев повика за „да“ на референдумот

„Јас сум Македонец и ве повикувам сите – Македонци, Албанци Турци, Срби, Власи, Роми, Бошњаци и сите други, ама сите – да кажеме ‘да’ на нашата иднина“.

Оваа порака напишана на македонски и на албански јазик ја објави премиерот Зоран Заев на својот Фејсбук-профил.

За многумина повикот се смета за почеток на кампањата за претстојниот референдум за името.

Според најавите, тој би требало да се одржи на крајот на септември или во почетокот на октомври.

 

4 Коментари

  • ХаХаХа, ако воопшто дојде до тоа да има референдум.
   Квази-Договорот тнр. „спогодба” е веќе мртов! ХаХаХа!

 1. Too many simple minded VMRO macedonians who do not want to think with their own heads.

  They can’t read .. they do not want to read… they are not open minded and they keep saying not not not not ti all new ideas and concepts for progress.

  … keep saying NO .. NOT … WILL NOT.. and you will become extinct like the dinosaurs

  The panta rei concept is a universal law.

  Micko-takis is just a piss boy who wants to become another Puchkovski

  Stop listening to cheap politicians and let them cry

  They need you

  You do not need them

Comments are closed.