Комисија ќе ги менува учебниците во Македонија и во Грција

Kомисија, која ќе работи на ревидирање на учебниците и во Македонија и во Грција ќе биде формирана во наредните недели, изјави министерот за надворешни работи Никола Димитров во вечерашното гостуување во „Топ тема“ на ТВ Телма.

„Учебници ќе менуваат и двете страни. Тоа ќе биде долг процес кој почнува со едно нормализирање и пријателство. Рокот е кус за формирање на таа комисија, Следните недели ќе треба да се формира комисија, да се најдат вистинските експерти, нивни, наши, тоа ќе биде долгорочен процес“, рече Димитров.

1 Коментар

Comments are closed.