Македонско/ска останува да живее само во Грција

Со преспанскиот договор нашата земја се согласува да не го користи атрибутот македонска за своите институции без додавката Северна но Грција нема таква обврска.

“Кај нас нема да има МАНУ, нема да има МРТ, нема да има МИА, нема да има МОБ, нема да има ништо, а во Грција све останува. Во Грција има Министерство за Македонија и Тракија, аеродром Македонија во Солун, универзитет Македонија.Се што е македонско останува кај нив, вели амбасадорот Ристо Никовски.

Согласно договорот сите државни институции ќе го загубат атрибутот македонски и ќе станат институции на Северна Македонија.

Во исто време ќе останат институции на малцинствата како Албански Театар, Турска драма иткн.

5 Коментари

 1. Кај нас нема да има МАНУ, нема да има МРТ, нема да има МИА, нема да има МОБ (ова МОБ не знам што е)??? Како бе нема да има МАНУ, МРТ, МИА, МОБ? Па ако тоа го нема, тогаш и нас нека не нема! АЈДЕ БРАЌА ДА СЕ УБИЕМЕ! Како ќе живееме без да има МАНУ, МРТ, МИА, МОБ?

  • МОБ=Македонска Опера и Балет, АНУСМ=Академија на Науките и Уметностите на Северна Македонија. Така е кога има шупци на власт.

   • Ти благодарам Зоран. Навистина не знаев што значи МОБ, но бев сигурен дека е некаква многу битна кратенка, која ако се промени ќе значи пропаст на Македонија како држава и пропаст на македонскиот народ.

 2. Многумина се прашуваат од каде интернет бригадата на џихадисти “Квисљинзи“ црпи пропагандни памфлети, за да не губите време еве ова ( izlezi.mk/ ) е изворот на овие монструозни “мудрости“!
  Таму се сите собрани на едно место, таму се објавуваат пропагандните пораки и техники за манипулација, таму се сите предавници на Македонците!

  А сега за моите проекции околу резултатите од етноцидниот референдум!

  ПРВО, мислам дека секому му ејасно дека цензус, односно 903.150 гласови нема да има, но затоа ќе има фалсификат, кој уште во 19:05 ќе биде признаен од ЕУСА. Сите ќе се соберат на северномакедонскиот плоштад, како петтокољонашите така и нивните шефови амбасадори и друг вид на отпад под будното око на АлЦИАда БНД и МИ6!

  ИЗЛЕЗНОСТ: според сите анализи и показатели излезноста ќе се движи помеѓу 400.000 и 500.000 лица. Од ова бројка поголемиот дел ќе бидат гласовите на етничките малцинства и тоа по овој редослед: Арнаути, Куцовласи, Ѓупци, Турки и Срби-монархисти и клерикали. Бројката на сите овие ќе биде помеѓу 250.000 и 300.000 лица.
  До 4-500.000 недостасува бројка од 200.000 до 250.000 е тоа се македонските редикули. Да ги има во голем број и тоа е бројка која загрижува тоа е бројка која е водена од една добро организирана и позиционирана група на квислинзи од прв ред. Групата е позиционирана низ институциите почнувајќо од тиранската вљада па до тнр ГМО-НВО сектор кој служи за крирање на илузија и протнување на идеиите во системот а кои се многу опасни да се протнат преку политичките субјекти. Оваа добро организирана елита на квислинзи брои од 1.500-2.000 и е навлезена во сите оштествени пори дури и во градинките. Преку медиумската контрола и низ пропаганда успева кај еден голем број Македонци да создаде дезориентација и да креира виртуелна реалност со пораки дека самиот влез во “клубот“ (инаку Квинтата се мајтапи не само со нас туку со сите свои вазали) ќе ги направи богати и паметни. Вакви пораки многу лесно се примаат од популација која е сиромашна во духовна и материјална смисла, која е со сиромашно едуцирана. Од оваа бројка 2-250.000 има една голема бројка од преку 100.000 новосоздадени Бугари. Тоа се оние генерации кои исто како и торбешите за една торба се продадоа и сега се “млади“ Бугари. Овие новосоздадени Булгари се предмет на понижување и изолација од страна на Македонците, како резултат на сето тоа тие одродени Македонци се толку полни со гнев кон Македонците и Македонија така што тие ќе бидат првите кои излезат на етноцидниот референдум.

  Ако се земе во предвид дека овие процеси на уништување и геноцид на Македонците и Македонија се во континуитет повеќе стотици години, тогаш ќе ви станат многу појасни и процесите кои беа видливи во последните децении. Процесите кои се одвиваа во последните 3 децении се проблемот со Греките, проблемот со Арнаутите и нивното барање на дел од македонија, проблемот со Србија и клеро-монрхистите во Србија, проблемот со Бугарија и купувањето на Македонците со патни исправи…. Бидејќи регионалните и глобалните процеси во последната деценија се забрзаа се засили и притисокот врз Македонците, па така добивме тиранска вљада, побугарчување а сега се сака да се финишира со колективен суицид на Македонците!
  Сепак јас верувам дека ќе успееме да ја сочуваме и Македонија, како македонска држава, но и Македонизмот како наш социјален и културолошки код, не не сме ние многу моќни (економски или пропагандно) туку се моќни затоа што се браниме себе си го браниме нашето право на достоинствен живот и право на избор, избор за СЛОБОДА!!!

Comments are closed.