Мицкоски: Луѓе, Македонија е во опасност

Пораката упатена од лидерот на опозоцијата во Штип:

“Луѓе стојам овде пред вас и можам да ви кажам дека Македонија е во опасност, и тоа опасност која доаѓа од налетот на незнаењето, неспособноста, и криминогеноста на врхушката на власт. Сакаат да ни го сменат името, а вие сакаат да поверувате во нивните шарени лаги. Ако договорот бил толку добар и толку прифатен од народот немаше на Заев да му треба тој ветар во грб кој тој го преставува како иднина, а за државата значи провалија. Јас имам еден живот, и не ми е сеедно на што сум го посветил, јас се родив, работам и кога ќе го завршам овој живот сакам да бидам, она што сум Христијан Македонецот, од Македонија. Затоа што тоа биле моите родители, тоа ќе бидат и моите деца.”

Предходно Мицкоски клекна на колена пред присутните.

Мицкоски со неочекуван потег – падна на колена пред македонскиот народ

16 Коментари

 1. Дефинитивно сите можат да видат дека Мицкоски е идиот. Како може Македонија да е во опасност ако стане членка на НАТО и ЕУ?

 2. Луѓе, Македонија е во опасност! Ќе се вика Северна Макдонија! И ќе влезе во НАТО и ЕУ. Е многу голема опасност за Македонија.

 3. Заев пати од Биполарна психоза на личноста со циклотимично пореметување и отсуство на личен идентитет односно подвојена личност со нагло менување мислење и расположение! Биполарното растројство е психијатриска состојба дефинирана како повторувачки епизоди на значително нарушување на расположението. Овие нарушувања може да се случат во еден спектрум кој се движи од ослабувачка депресија до незауздана манија. Поединците кои страдаат од биполарно растројство вообичаено искусуваат флуидни состојби на манија, хипоманија или она што се нарекува мешана состојба поврзана со депресивни епизоди. Во основа, болеста се состои од две фази кои периодично се менуваат: манија (хиперактивност, восхитеност, радост, чувство на семоќ) и депресија (пасивност, чувство на безволност, безвредност, немоќ, тага и очајување). Овие клинички состојби се разликуваат од нормалните промени на расположението. Растројството има потподелби: биполар I, биполар II, и циклотомично растројство, при што биполар I и II можат да доведат до рапидна цикличност на расположението во текот на годината. Исто така нарекувано биполарно афективно растројство до скоро, неговото сегашно име е од понов датум и се однесува на кружењето меѓу “високи” и “ниски” епизоди; и го заменува стариот термин манично-депресивни психози, назив кој го дал Емил Крепелин (1856 – 1926) во доцниот деветнаесетти и почетокот на дваесеттиот век. Тој е германски психијатар и се смета за основач на модерната научна психијатрија. Новиот термин е создаден за да биде неутрален, и да се избегне стигмата кај пошироката јавност која доаѓа од спојот на зборовите “манија” и “депресија”. Симптомите најчесто се појавуваат во раната зрелост. Дијагнозата се засновува на искуствата кои ги пренесува лицето, како и на набљудувано однесување. Епизодите на болеста се поврзани со емотивна болка и нарушувања, како и се релативно висок ризик од самоубиство!!!

   • Кратко кажано ЕДЕН е човек кој има патолошки илузии и пати од хронична шизофренија и депресија. Тој е патолошки полтрон и рбетковиткач кој слепо верува во својот шеф, лудиот Заев и измислува сериски лаги и потоа во истите моментално почнува и да верува, а потоа во истите лаги и ужива креирајќи сопствените илузии и фатаморгани. Но најлошо е што своите лаги ЕДЕН ги наметнува на сите во својата „околина” демонстрирајќи синдром на манично-депресивни психози и растројство.
    Совет до идиот Еден: побарај психијатријска помош и не давај коментарите. Одмори од користење на компјутер.

   • Ајде Зоран размисли. Ако наместо Република Македонија, нашата земја се вика Република Северна Македонија и влезе во НАТО и ЕУ, како може да е во опасност како што вели Мицкоски? Размислувај Зоран, размислувај.

 4. Коментари од лицето потпишано погоре како “ЕДЕН” не треба да се земаат сериозно. Едноставно ЕДЕН е депресивен човек кој има патолошки илузии и пати од хронична шизофренија и депресија.

 5. Поддршката од партијата за планот и стратегијата на Игор Јанев, Нема друг излез освем република Македонија преку и во Генералното собрание на ОН.

Оставете Коментар