Мицкоски побара избори на пролет

 

Во своето обраќање лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, побара одржување парламенатарни избори на пролет. Заедно со претседателските.

„Затоа, да ги застанеме додека не е предоцна. Избори мора да има. Ајде да избереме претседател на ДИК од опозицијата. Ајде да формираме техничка влада сто дена пред избори, каква што имаше за Заев“ рече тој.

5 Коментари

 1. ТИЕ ОД ВМРО КОИ НЕ ПРИФАЌААТ РЕШЕНИЕ НА ИГОР ЈАНЕВ НЕ СЕ ПРАВИ ВМРО-вци !
  НЕ СЕ ПАТРИОТИ!
  ДУРИ НЕ СЕ НИ МАКЕДОНЦИ!
  СЕКОЈ ПРАВ ПАТРИОТ ПРИФАЌА РЕШЕНИЕ ПОНУДЕНО ОД ИГОР ЈАНЕВ !!!

 2. ТИЕ ОД ВМРО КОИ НЕ ПРИФАЌААТ РЕШЕНИЕ НА ИГОР ЈАНЕВ НЕ СЕ ПРАВИ ВМРО-вци !
  НЕ СЕ ПАТРИОТИ!
  ДУРИ НЕ СЕ НИ МАКЕДОНЦИ!
  СЕКОЈ ПРАВ ПАТРИОТ ПРИФАЌА РЕШЕНИЕ ПОНУДЕНО ОД ИГОР ЈАНЕВ !!!

Comments are closed.