Мицкоски: ВМРО – ДПМНЕ има поголем рејтинг од СДСМ

Лидерот на опозицијата Христијан Мицкоски вчерва во емисијата 24 Анализа откри дека според најновите анкети на ВМРО – ДПМНЕ оваа партија е во водство пред СДСМ.

Мицкоски во интервјуто со новинарката Душица Мрѓа изјави дека според една методологија на обработка на резултатите од истражувањето на јавното мислење опозицијата е во блага предност а дека според сеопфатните анализи и таканаречените кростабулации ВМРО – ДПМНЕ има сериозна предност пред владеачката партија на премиерот Зоран Заев.

Според анкетите на ИРИ од јуни СДСМ беше во водство од 3 % , според анкетите на МЦСМ и ИПИС на почетокот на август разликата меѓу двете најголеми македонски партии беше 0,4 и 0,6 % а според последната анкета објавена од МЦМС за Телма двете партии имаат идентични резултати.

Мицкоски во Анализа не откри кога и кој ја спровел анкетата која што тој ја цитираше.

Експерти за анкети за expres.mk во Август предвидоа дека може да дојде до ваков развој на настаните со рејтинзите на партиите затоа што допрва ќе има последици по довербата во СДСМ како резултат на големиот број на корупциски и други скандали во владата кои што не запираат со месеци.

3 Коментари

  1. Јебао те рејтинг. Ти никогаш нема да станеш премиер на Македонија, а ВМРО-ДПМНЕ никогаш повеќе нема да биде на власт во Македонија.

  2. НИТУ ЕДНА ДРЖАВА НЕ МОЖЕ ДА ИМА СПОР ОКОЛУ ИМЕТО ИЛИ ИДЕНТИТЕТ СО КОЈА БИЛО ДРУГА ДРЖАВА!
    ОВА Е ВО МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВО JUS COGENS!

  3. Така е бе господине Игор Јанев. Затоа и нашата држава немаше спор ОКОЛУ ИМЕТО, туку за РАЗЛИКИТЕ ОКОЛУ ИМЕТО. Или за полесно да сфатиш, спорот беше што е позадината на името Македонија, што е содржината на името Македонија, што се подразбира под името Македонија. Кога се рече Македонија дали се мисли на државата античка Македонија и каква врска имаме ние со таа држава, дали нашата држава е наследничка на државата античка Македонија, дали (кога се рече Македонија) се мисли на античките Македонци и каква врска имаме ние со тие антички Македонци, дали ние сме наследници на тие антички Македонци. Ако кога се рече Македонија, се мисли на територијата Македонија, дали целата територија Македонија припаѓа на нашата држава, или на дел и на кој дел од таа територија Македонија се наоѓа нашата држава. ПРОСТО КО ПАСУЉ. А што се однесува до ИДЕНТИТЕТОТ, никој не спори дека ние сме дел од Јужнословенските народи, Македонци кои зборуваат на еден од Јужнословенските јазици – македонски јазик. Но никој, не само Грците, никој во светот нема да дозволи ние да се претставуваме како наследници на античките Македонци, нашата држава како наследнички на државата античка Македонија и уште дека целата територија Македонија ни припаѓа нам. ДАЛИ ТИ Е ЈАСНО ПОЧИТУВАН ИГОР ЈАНЕВ?

Оставете Коментар