Милески: Денес е голем ден, Меркел ниту еднаш не рече Македонија

Активистот за граѓански права Роберт Милески вели дека денеска е голем ден, Ден на независноста, кога може да се види успехот на македонската дипломатија.

“Во Македонија за првпат дојде во посета германски канцелар, држава пријател, држава сојузник, држава која секогаш без никаков проблем го користела поимот Македонија и никогаш не го оспорувала. Денес, нашата дипломатија успеа да нѐ доведе во ситуација, почитуваната канцеларка Меркел во 15 минути прес-конференција НИТУ ЕДНАШ да не изусти Македонија”, вели Милески кој беше активен во уривањето на владата на ВМРО – ДПМНЕ како член на таканаречената Шарена револуција.

Фотографијата на Милески со премиерот е снимена за време на Шарената револуција кога Заев беше лидер на опозицијата.

3 Коментари

 1. Вина е и на нашиве дипломати кои не знаеле да ја ОДБРАНАТ Македонската кауза и нашето право!
  Најсилен аргумент на Македонија е што Бадентеровата комисија недвосмислено кажа дека само Македонија и Словенија исполнуваат услови за ДРЖАВНОСТ и НЕПРЕЧЕНО зачленување во Меѓународните организации, и тоа е го искажа писмено и покрај СИЛНОТО ПРОТИВЕЊЕ НА ГРЦИЈА ВО ВРСКА СО ИМЕТО.
  Бадентеровата комисија недвосмислено потврди дека Македонија ги исполнува условите и дека е суверена и независна земја!

  Бадентеровата комисија беше составена од Уставните судии на 5 држави членки од ЕЗ (ЕУ) кој сите биле професори на Уставното право во своите држави и со научна експертиза во областите на Меѓународното право!

  Грција силно протестираше, но сите Грчки „аргументи биле отфрлени”.
  Документ на Бадентеровата комисија НИКОГАШ не беше спомнуван од нашите дипломати и професори!!!

  Овој документ – Извештај на Арбитражната комисија за Поранешна Југославија Бадентеровата комисија) остана целосно НЕИСКОРИСТЕН во Македонската контра-аргументација против Грција.

Оставете Коментар