Антонио Милошоски, единствен од 120. пратеници во сегашниот собраниски состав што јавно најави дека ќе го бојкотира референдумот за договорот Заев-Ципрас, му реплицира на бившиот претседател на МАНУ, Владо Камбовски, според кој секој што ќе организира бојкот на плебисцитот може да биде кривично гонет.

„Погазен е Уставот, референдумот е незаконски, Владата прави кривично дело со трошење средства за кампања, а за бранителот на вербалниот деликт и слугата Јернеј на оваа било казниво што ќе и организирам. Професоре, Милошевиќ одамна не ти е достапен на телефон!“, му порала преку „Твитер“ пратеникот на ВМРО-ДПМНЕ и поранешен министер за надворешни работи на Македонија на министерот за правда во Владата на Анте Марковиќ во некогашна СФР Југославија.

 

1 Коментар

  1. НА ОВИЕ НИТУ ГОСПОД НЕ МОЖЕ ДА ИМ ПОМОГНЕ. ОВАКВАТА МААААААНУ НЕ Е ВЕЌЕ МАНУ ТУКУ ПОВЕЌЕ БАНУ, ААНУ, ВААНУ, САНУ И ШТО ЛИ УШТЕ НЕ. КОГА ОВИЕ ЛУЃЕ ВАКА СЕ ОДНЕСУВААТ КОН СВОЈАТА РОДЕНА ТАТКОВИНА И ОД КОЈА ЦЕЛ ЖИВОТ ЦИЦААТ ПАРИ ЗА ЖИВОТ, А СЕГА НА ИСТАТА ТАА ДРЖАВА И НАРОДОТ ИМ ЈА ЦИЦААТ ДУРИ И КРВТА, ТОГАШ ЈАСНО МУ Е НА СЕКОЈ МАКЕДОНЕЦ ЗА КАКВИ ЛУЃЕ СТАНУВА ЗБОР. ЖАЛНО И ТАЖНО ЗА МАЈКИТЕ МАКЕДОНКИ КОИ ИЗРАЃАЛЕ ТАКВИ ЧЕДА, АМА НЕЗНАЕЛЕ ВО КАКВИ ИЗРОДИ ЌЕ ПРЕТВОРАТ ПРОТИВ СВОЈОТ НАРОД, НАЦИЈА, ЈАЗИК, ИСТОРИЈА, ЕТНОС, КУЛТУРА И ШТО ЛИ УШТЕ НЕ!!!??? ЕТЕ ЗА КАКВИ РАСИПАНИ ИЗРОДИ СЕ РАБОТИ, А СЕТО ОВА ТРАЕ ВЕЌЕ ПОВЕЌЕ ОД 70 ГОДИНИ ВО НАШАТА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА??!!!

Comments are closed.