Милошоски: Кампањата „Замисли иднина заедно“ е изборна корупција

Пратеникот и претседател на собраниската Комисија за надворешни работи, Антонио Милошоски, го нарече изборна корупција трошењето пари на европските обврзници како поддршка за референдумската кампања на македонската Влада.

„Кампањата ‘Замисли иднина заедно’, платена со пари на европските обврзници, а трошени од Делегацијата на ЕУ во СК, пред референдумот, каде и ЕУ е дел од прашањето, претставува:

изборна корупција

кршење на Виенската конвенција

кршење на Законите за избори и референдум во Македонија“, напиша поранешниот шеф на македонската дипломатија на својот профил на „Твитер“.

 

1 Коментар

 1. Порака до сите Македонци во Република Македонија: СЕДИТЕ ДОМА на 30 Септември 2018 !

  НЕ ИЗЛЕГУВАЈТЕ НА АНТИ-ДРЖАВЕН АНТИ-МАКЕДОНСКИ ИЗМАМНИЧКИ РЕФЕРЕНДУМ!

  Со тнр. „Преспанскиот договор” се загрозува СУВЕРЕНИТЕТОТ И НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ, И ПРЕД СЕ ОПСТАНОК на Република Македонија!

  НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА Е ЗАГРОЗЕНА!

  Со тнр. „Преспанскиот договор” ФЛАГРАНТНО СЕ КРШИ МЕЃУНАРОДНОТО ПРАВО И ФЛАГРАНТНО СЕ КРШИ УСТАВЕН ПОРЕДОК НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!

  РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА со тнр. „Преспанскиот договор” СЕ ДЕЛЕГИТИМИРА ВО МЕЃУНАРОДНАТА ЗАЕДНИЦА И ЈА ГУБИ НЕЗАВИСНОСТА, САМОСТОЈНОСТ, СЛОБОДА И ДРЖАВНОСТ!

  СУДБИНАТА НА МАКЕДОНИЈА Е ВО НАШИ РАЦЕ! СЕДИТЕ ДОМА на 30 Септември 2018 !

Оставете Коментар