Милошоски најави брз потпис на Заев за името

Поранешниот министер за надворешни работи цитира странски извори според кои името ќе се реши за три до четири дена.

“Од дипломатски извори: четврток или петок (оваа недела) ќе се случи средбата Ципрас – Заев во грчката Мала Преспа и потпишување на Договорот за името”, пишува Милошоски кој прв објави планот од 11 точки за решавање на спорот.

3 Коментари

  1. Веднаш да се стави КРАЈ на срамните преговори за името! Постоји решение за името со признавањето на Република на Македонија во Генералното собрание на ООН! Не признаваат 136 држави членки на ООН! Со 19 држави засега немаме дипломатски односи, а кога и со нив ке ги воспоставиме ке имаме над 150 држави во ООН кои не признаваат под уставното име.
    Нема потреба од компромис! Треба само да го продолжиме членството во ОН преку Генералното собрание на ООН со уставното име Република Македонија!

Comments are closed.