Наздравје бричење Nordmazedonien

За Германија, Австрија, Швајцарија, Луксембург, Холандија, Данска, Шведска и Норвешка ќе бидеме
NORDMAZEDONIEN, открива екс шефот на дипломатијата Антонио Милошоски кој вели дека
Владата ги крие амандманите и ги манипулира граѓаните.

“Но, Ви благодарам Вам на искреноста Dr. Christian Gayoso, за Вашиот официјален одговор во име на германското МНР за тоа како Германија ќе ја ословува нашата земја доколку Договорот за смена на името стапи на сила:
Republik Nordmazedonien или скратено
Nordmazedonien!”, пишува Милошоски кој објавува комуникација со висок германски претставник во врска со начинот на кој ќе биде именувана Македонија.

“Прочитајте Ве молам, кратко е, што оговара високиот германски дипломат вработен во нивното министерство за надворешни работи и задолжен за односите со Македонија.
Наздравје бричење”, ни посакува иронично Милошоски.

4 Коментари

  1. Не верувам дека тоа ќе биде се. Којзнае уште какви изненадувања ке ни маправи црпнатиот. Племето и семето да ви се сотре.

  2. Германија, Данска, Шведска, Холандија… нека не викаат како сакаат само нека не примат во нивното друштво. Нека не викаат како сакаат само да не се врати на власт онаа иста банда во која припаѓа овој недоветен. Како и да не викаат само да влеземе во НАТО и ЕУ и да почнеме да ја градиме Македонија по стандардите на европската демократија. А овие гнаси, заедно со својата партија ќе отпаднат од Македонија како краста од заздравеното тело.

    • Беден еден!? Умоболен предавник. Закржлаван мозок. Проститутка. Гнида комуњарска. Човек без достоинство. Педериште. Ороспија -карактерна особина. Пушикур.
      Знам не се лутиш ќе влезеш во НАТО и ЕУ можеш се и сешто да проголташ.

Оставете Коментар