Македнското меѓународно движење за човекови права ги изнајми услугите на меѓународната правна фирма Даути Стрит Чемберс (Doughty Street Chambers) да истражи правни дејства против оние што се обидуваат да го променат името на Македонија.

Движењето кое што е најактивно во Канада, САД и Австралија меѓународни правни експерти кои што треба да утврдат дали со дговорот за името се создаваат услови за кривично гонење против премиерот Заев, министерот Димитров и други одговорни лица во владата.

Покрај македонските власти експертите ќе испитуваат дали има простор и за тужба против претставници на грчката влада.

10 Коментари

 1. Samo napred! taka treba konkretni cekori, na site frontovi morame da se borime, na site, za na sekoj ancin da go urneme ovoj proklet sovinisticki i porazitelen dogovor za nas!

  Ke supeeme!

 2. Otvori u refferences idiotu eden nepismen kvislinski, i procitaj vo Civil law i Criminal law kakvi slucai protiv vladi na drzavi dobile!!!

  Ama ne ti odgovara, boli, vie od Bihacka bi sakale da ne se borime onaka da si umreme, epa nema TOJ FILM NE GO GLEDATE

  p.s. ubavo vi kaza Apasiev, sledni izbori SDSSH ide u history, a celata ekipa segasna ne ide u zatvor, neeeeeeeeeeee, na plostad ke im se sudi a kaznata ke bide interesna :))

 3. Ајде разбудете се. Пред Македонија се отвара нов пат и нови можности. Почнува ново време. Не го губите времето да го кочите напредокот на Македонија. Тоа повеќе не е можно. Македонија успеа со само една додавка на името да добие шанса да влезе во друштвото на најбогатите и најмоќните земји на светот и тоа како рамноправна членка. Ние како Македонци ќе бидеме рамноправни со другите народи во ЕУ и НАТО и нашиот македонски јазик ќе биде рамноправен со јазиците на останатите членки на ЕУ и НАТО. Уживајте во тоа.

 4. NIKMAD nema da dozvolime da ne vozat takvite kako tebe!!!

  MAKEDONIJA i nikako poinaku nikogas!

  po sekoja cena ke go branime ova ime po sekoja cena, zasto vo ovoj slucaj celta gi opravduva sredstvata

Comments are closed.