ММДЧП: Зошто Заев не го користи името Северна Македонија? (ВИДЕО)

Ако е македонскиот премиер Зоран Заев толку среќен со договорот за менување на името на Република Македонија, зошто тогаш не го користи името „Северна Македонија“, прашува Македонското меѓународно движење за човекови права од Канада (ММДЧП) во своето ново видео.

ММДЧП во своето видео вели дека Заев воопшто не го користи името договорено со Ципрас а од Македонските граѓани бара во кампањата да го поддржат договорот од Преспа.

Нашето име е Македонија и бојкотирам порачува ММДЧП со хаштагот #Бојкотирам.

Видеото на следниот линк

3 Коментари

  1. Единствен одговор на вашето прашање би бил дека Заев не е толку среќен со договорот за менување на името Република Македонија, ПА ЗАТОА НЕ ГО КОРИСТИ ИМЕТО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА! Просто ко пасуљ.

Comments are closed.