На холандскиот амбасадор му се допаѓа укинување на ВМРО

Холандскиот амбасадор во земјава е дел од скандал на социјалните мрежи откако јавно поддржа став дека опозицијата треба да се забрани.

Амбасадорот Вутер Пломп ставил лајк на пост на поддржувач на СДСМ во кој индиректно се предлага забрана на ВМРО – ДПМНЕ.

“Историски гледано годините кога вмро беше забранета во овие простори државата функционираше кој ВМРО била забранета и во кој”, е постот со кој се сложил Пломп.

Откако од твитер активисти му беше укажано дека поддржува едноумие и дека неговата поддршка се коси со демократски принципи амбасадорот дипломстаки се повлече со тврдење дека направил грешка и дека е благодарен што му е укажано на неа.

Предходно и хрватската амбасадорка во земјава грубо се вмеша во македонските внатрешни работи и кога беше фатена мораше да се извини.

Хрватската амбасадорка во Скопје ја прекрши Виенската конвенција (ФОТО)

2 Коментари

  1. Да претпоставиме 400 000 од ВМРО наспроти 350 000 од СДСМ на Референдумот. Но во равенката треба да се вклучи и 150 000 до цели 200 000 шиптари, и со тоа бројката ЗА ќе надмине 500 000 кои се ЗА прекрстување и самоукинување (читај КРАЈ на Македонија)! Но, со тие 500 000 од СДСМ и ДУИ ќе треба да се пресмета и додаде 400 000 од ВМРО кои доколку гласаат ЌЕ ИМА ЦЕНЗУС! И РЕФЕРЕНДУМОТ ЌЕ УСПЕЕ И ПОГОЛЕМ ДЕЛ ОД ГЛАСАЧИТЕ ЌЕ СЕ ИЗЈАСНААТ ЗА!!

    Со ваквите параметри СДСМ / Заев ќе успее да ја оствари целта!

Оставете Коментар