Во стилот на Боб Гелдоф од средината на ‘80 години на минатиот век кога преку музички спот кој стана своевидна химна, го повика светот за спас на гладните деца од Африка, (пример, потоа преземен од многу држави), македонски пејачи снимија спот за поддршка на референдумот за преспанскиот договор на 30 септември.

Видеото веќе се споделува на социјалните мрежи…

Нкако во исто време, со пригоден видео-спот насловен „Отворено писмо“ за референдумот се јави и познатиот рапер Слаткар.

2 Коментари

  1. Боб Гелдоф пееше за спас на гладните од Африка, а овие наши ништожници пеат за уништување на МАКЕДОНСКИОТ народ. Срамота, ама добро е сите фекалии да излезат на виделина!

Оставете Коментар