Најава за оставка: Референдумот одлучува за судбината на премиерот

Премиерот Заев вечерва најави дека ќе си замине од позицијата премиер ако не успее референдумот за менување на името.

Во интервју за 1тв тој најави дека ќе се повлече од премиерската функција.

Тој е сигурен дека референдумот ќе биде успешен но вели дека ако тој не успее ќе си оди од политиката.

Владата деновиве преку своите функционери, “инфлуенсери” и медиуми започна кампања за намалување на цензусот според кој помалку од цирка 900 илјади гладачи излезност референдумот ќе пропадне.

Ова е прв пат Заев да најави политичка одговорност за своите политички чекори.

2 Коментари

 1. Statement in the UN General Assembly RES. 47/225 (1993) General Assembly: “Decides to admit the State whose application is contained in document provisionally referred to for all purposes within the United Nations as “the former Yugoslav Republic of Macedonia” pending settlement of the difference that has arisen over the name of the State.”

  Comment:
  Since there could be no “differences” between states over their NAMES, its illegal to make statement as : ” pending settlement of the difference that has arisen over the name of the State.”!

  Difference??!!

  Over the Name !??? State Name !???

  Good Joke!

Comments are closed.