Нe го информирале Иванов за „рамката“ за името

Нема доставено информација за договорената рамка за надминување на спорот за името до шефот на државата, соопшти Кабинетот на претседателот Ѓорѓе Иванов.

„До Кабинетот на Претседателот нема доставено информација за договорената рамка за можно решение на разликата околу името, ниту информации за последните две средби на министрите за надворешни работи во Брисел и во Њујорк“, наведуваат од кабинетот на Иванов, пренесе РСЕ.

До Иванов не бил доставен ниту предложениот пакет за името Република Илинденска Македонија и од кабинетот велат дека „се врши селективно информирање на македонскиот претседател“.

4 Коментари

  1. Претседател Иванов, пресечи овој циркус, и потпиши и прати во ООН ова иницијатива за воспоставување Република Македонија во ООН: https://www.change.org/p/united-nations-solution-to-the-name-problem-of-the-republic-of-macedonia-in-the-un
    Ние немаме обврска да преговараме за промена на Уставот и за нашите неотуѓиви права и идентитетот. Ваквото срамно преговарање е спротивно на Повелбата на ООН, Уставот на РМ и виновниците треба да одговараат по член 308 од КЗ.
    Заев, Димитров и Шекеринска мора да завршат во затвор.

  2. Се согласувам со иницијатива на проф. Игор Јанев.

Comments are closed.