Во интервју за ЕРТ, грчкиот преммиер Алексис Ципрас, изјави дека не може на соседите да им се забрани да се самоопределуваат..

„Овој договор тоа што го прави е да не го потценува правото на самоопределување, тоа не можеме да го направиме. Не можеме да им забраниме да се самоопределуваат како Македонци“, рече грчкиот премиер и објасни дека во договорот терминот „Македонци“ не се однесува на историјата на грчката Македонија, пренесе НОВА ТВ.

7 Коментари

  1. Мартин, оди и ти помогни им на тие во Грција што ја бараат главата на Ципрас. Како може Ципрас да каже дека не може да ни забранат да се определуваме како Македонци.

  2. A koj ima pravo da mi zabrani mene ili na bilo koj nasata drzava da se vika Makedonija?!?!?! So koe pravo nekoj od mene ke pobara namesto Martin Ratko da se vukam? koga tralalakas razmisli sto pisuvas poso od ovaa strana ne sedi nekoj naiven i glup , tuku ne mi s egubi vreme so tebe da se obajsnuvam. Ne vredi,

  3. Тие што ти ги подржуваш, тие што во Грција ја бараат главата на Ципрас. Тие да се на местото на Ципрас би ти ја скинале и твојата глава, а од Македонија би направиле пустина. Кога не би бил наивен и глуп, не би сакал да падне Ципрас и на негово место да дојдат тие што протестираат против договорот. Тие да дојдат на власт, а ние да сме надвор од НАТО и ЕУ, од нашата Македонија не би остнанло ни камен на камен.

  4. Заев го заеба и Димитров, МНР ќе потпише договорот а не Заев, па цела одговорностa паѓа на МНР Димитров.

Comments are closed.