Новото име на Македонија го промени цел Балкан

Бугарскиот политолог Димитар Бечев објавува нова мапа на Западен Балкан по промената на македонското име.

Бечев се шегува но и упатува на апсурдноста на спорот за името.

4 Коментари

  1. North Macedonia е како железничка станица во некоја европска земја , пр во Виена (Австрија) или други големи станици со дистинкција на Север, Југ, исток или Запад. Имено ова наликува на Железничка станица “Македонија Север”. Анлиски: North Macedonia.
    Како не знаеле да се барем изборат за “Northern Macedonia”.
    Шега на страна, треба да се спречи или поништи договорот и примени познатата стратегијата во ОН за воспоставување уставното име Република Македонија во ОН.

  2. Авионот полета. Нема застанување. Ќе слета во ЕУ и НАТО.

    • Секој што тера каприц и инает со народот, лошо ќе заврши. Заев тера инает со народот. Ќе го стигне суд на народот!

Comments are closed.