Пановска за јавно бесење на претседателот Иванов

Поранешната главна и одговорна уредничка на МТВ во времето на Социјалистичка Република Македонија, Ана Пановска пишува за варијантата јавно бесење на претседателот Иванов.

Пановска во колумна за неделникот Фокус во која зборува за несреќата на Македонија вели дека ако не се смени името и уставот, земјата повеќе ќе ја нема ваква каква што ја знаеме.

Таа смета дека и бесењето на споменикот на Александар Велики на плоштад и укинувањето на партијата ВМРО-ДПМНЕ во таков случај нема да помогнат.

2 Коментари

  1. Во Тиквешијата има многу жици по лојзињата, на секоја меѓа по едно дрво, и на госпоѓата ако треба ќе и купам нова нерѓосана жица да ја Започне својата авантура почнувајќи од себе за пример оти се понеизвесното е дека одејќи по патот на лудилото се повеќе ќе има од оние кои ќе умрат исправено, пардон на бесилка. Тие што живееја на грбот на МАКЕДОНЕЦОТ и беа нон стоп закачени на цицките на МАКЕДОНИЈА не смислија ништо паметно во интерес на МАКЕДОНИЈА туку паметот им забега во еден правец од кој враќање назад нема.

Comments are closed.