Пелин на Пелинце, лага врз лага и злоупотреба

Професорката Билјана Ванковска му забележува на премиерот Заев за партизација и политизација на прославата на националниот празник на Пелинце каде се одржува сенародна прослава на Илинден.

“Пелин на Пелинце, лага врз лага, злоупотреба на национален празник за промоција на владина/партиска политика! Денес над Македонија и Заев заедно прават оксиморон!”, пишува професорката која одамна го објави својот став за бојкот на референдумот.

“Навреда за здравиот разум! Зборува за референдум, води кампања, абдалит!!! Ќе си пукнам!”, вели во друг коментар Ванковска која смета дека Заев не смее државната прослава да ја приватизира за партиска пропаганда.

1 Коментар

 1. Димче – Смилево 1903 Даме Груев

  Кадесте Македонци, им се дозволи на креминалци да го злоупотребуваат Македонскиот верски и национален празник за нивни приватни цели.
  Илинден е ден кога Македонскиот народ се спротивставува против робовладетели и окупаторски власти, денешниот ден е ден за кревање бунт против неонацистичката диктаторска власт во Македонија која е предводена од диктаторот Зоран Заев.

  Диктаторот и шовинистот Зоран требаше да биде протеран со дрва и камења од Пелинце.

  Обединети Македонци Во Обединета праославна Македонија.

  Даме Груев – Без Револуционерна Борба Нема Слобода.

Comments are closed.