Појавувањето на „Комити“ на денешен ден пред години

Пред 31 година, на 4 јуни 1987 година, во Скопје се играше натпреварот Вардар – Црвена звезда, кој заврши со победа на домаќинот од 3:1.

„На Западна трибина првпат од постоењето на клубот се појави транспарент ‘Комити’. По две-три години и мојата генерација масовно се приклучи на Западна трибина. Од секаде ечеше ‘Јунајтед, Јунајтед, Јунајтед МАСЕДОНИЈА’ , ‘Кој го уби Ченто?’ итн. ‘Комити’ останаа група која била и ќе биде синоним за патриотизам и за љубов кон клубот. ‘Комити Запад’, ‘Комити закон’“, се потсетува на тие времиња поранешниот генерален конзул на Македонија во Канада, Драган Дачо Ѓурчевски.

 

1 Коментар

  1. Битно:
    (Резолуцијата 817 на Советот за Безбедност на ООН (ПРЕПОРАКА) не е предмет на анулирање, дополнување или дерогирање (со друга резолуција). Исто, Резолуцијата 845 на Советот за Безбедност на ООН (УРГИРАЊЕ/УРЕГЕНЦИЈА) не предмет на анулирање, дополнување или дерогирање (со друга резолуција). ).
    https://www.change.org/p/united-nations-solution-to-the-name-problem-of-the-republic-of-macedonia-in-the-un/u/22828754

Comments are closed.