Портпаролот на Владата до режисерот Митревски: Дрво без корен ќе си…

Портпаролот на Владата Миле Бошњаковски на невообичаено оштар и емотивен начин му се обраќа на режисерот Дарко Митревски откако тој вчера во емисијата “60 минути” на Алфа во видео порака насловена “Македонија секогаш моја, никогаш северна” порача дека е против промената на името.

Крик за Македонија на режисерот на Трето Полувреме и Балкан Кан: Секогаш моја, никогаш Северна (ВИДЕО)

“..еве да ти кажам директно….кога ќе умреш син ти ќе те спомне ќе се сеќава на тебе затоа што знае по некој збор македонски и се лизгал на скопските игралишта колку толку, али внуците ќе ти зборат на друг јазик и не дека нема да се сеќаваат али ама баш ништо нема да им значи јазикот на кој си творел…дрво без корен ќе си…коренот е овде ДОМА”, напиша Бошњаковски во пораката во која иако не се споменува режисерот јасно е дека му се обраќа нему.

4 Коментари

    • Според договорот шиптарите се утопени во некаква СЛОВЕНСКА маса !

      • severnoODMakedonija shqiptari ! ! to mu dodze neki ljudovi u Srbiji sve sa Kosova ! …. ai malkute v t’zi B’lgaria ! !

  1. cim tn “elita’ od tn “vlast” se zanimava so poedinci so i kako rekle (Mitrevski , Petrit ….) ne samo so im gori pod gazot tiki si imat i nekoj mentalen problem …superiornornost , arogancija , samibendisanost , narcisoidnost , crpnati ot gornio da bidit vladeteli,….

Comments are closed.