Предавство во центарот на Македонија (ФОТО)

Loading...

ЕУ веќе кажа “Не” но Заев се уште сака да го смени името на Македонија за да ја задоволи Грција, пишува на најновите билборди за кампањата „Нашето Име е Македонија”.

Билбордите се поставени од страна на Меѓународното движење за човековите права на Македонците (MHRMI) со седиште во Канада.

Главната порака на билбордите е зборот “Предавство” и фразата “Запрете ги преговорите за името сега”, напишана врз фотографија на која се смеат и ракуваат премиерите на Грција и Македонија, Ципрас и Заев.

4 Коментари

  1. Веднаш да се стави КРАЈ на срамните преговори за името! Постоји решение за името со признавањето на Република на Македонија во Генералното собрание на ООН! Не признаваат 136 држави членки на ООН! Со 19 држави засега немаме дипломатски односи, а кога и со нив ке ги воспоставиме ке имаме над 150 држави во ООН кои не признаваат под уставното име.
    Нема потреба од компромис! Треба само да го продолжиме членството во ОН преку Генералното собрание на ООН со уставното име Република Македонија!

Comments are closed.