Претседателот Иванов не прифаќа ерга омнес

Од Кабинетот на шефот на државата Ѓорѓе Иванов соопштија дека неприфатливо е прифаќање на име за севкупна употреба на државата.

„Овој став на претседателот Иванов е „принципиелен, а воедно и конзистентен со ставовите на сите досегашни претседатели на Република Македонија. Тој став е дека Претседателот Иванов не прифаќа решение за прашањето за името за севкупна употреба или ерга омнес“ велат од Кабинетот.

Иванов во текот на утрешниот ден ќе го прими министерот за надворешни работи Никола Димитров.

2 Коментари

  1. Ќе прифати, ќе прифати. Го познаваме. Нема да му биде првпат.

    • So sto ke go ucenite? So familijata? Samo toa go znaete. Uceni, zakani, prisluskuvanja, spiuniranje. Taka vladeevte od 1949 pa do sega. Morate necij gas da lizete. Do vcera lizevte vo Belgrad a sega na kale vo Brisel.

Comments are closed.