Продолжува лудилото: Фестивалот “Киненова” утре на суд за прикажување на “Ругање со Христос”

Неверојатен развојбна настаните со филмот Ругање на Христос откако денеска директорот на фестивалот КинеНова Небојша Јовановиќ добил покана за на суд според која тој направил кривично дело со прикажување на уметничко дело филмот на Јани Бојаџи.

Судењето ќе се случи откако министерот за култура побара а народниот правобранител прифати да го тужи филмот за говор на омраза.

Неверојатно: Култура побарала забрана за Ругање на Христа, судот на мака

Ваков вид на “шеријатско” третирање на уметничко дело не се случило од втората светска војна од времето на Хитлер и Сталин.

2 Коментари

  1. “““““Ваков вид на “шеријатско” третирање на уметничко дело не се случило од втората светска војна од времето на Хитлер и Сталин.““““
    Е па на вакво поистоветување на Хитлер и Сталин, човек се прашува дали е дојдено за онаа славната изрека: “дека секој добива според заслуженото“!
    Прво се почна со поистоветување на жртвите на Адолфо и неговата банда со жртвите на Сталин (тоа што официелно има податоци за десеткратно помали бројки за жртви на Сталин од пропагандните памфлети на русофобите е друга тема, читате ли вие нешто надвор од тоа што го добивате да објавите?), потоа се дојде до резултат дека Хитлеровата банда (денес воскресната во четвртиот рајх) е нападната од страна на Сталин и неговите хорди, добро не е така ама не сте далеку од нешто вакво да напишете, како сте тргнале нема да чекаме долго.
    За волја на вистината ако знаете што е вистина, само на фашистите, нацистите и исламскиот фашизам им е својствено вака да се однесуваат кон уметноста, нејсе, само и понатаму не ми е јасно како тоа го доведовте во врска со Сталин!

Оставете Коментар