Прототема: Огромни пари поврзани со името Македонија

Најтиражниот грчки неделен весник пренесува тврдење на грчкиот пратеник Димитрис Каменос кој тврди дека во игра за спроведувањето на договорот за името се огромни финансиски средства.

Според Прототема 30 милијарди евра чини продажбата на името Македонија и Република Македонија.

Пратеникот кој се отцепи од АНЕЛ а кој важи за крајно десно ориентиран тврди дека 30 милијарди евра е наградата на Германија, ЕУ и САД за имплементацијата на договорот и промена на Уставот.

Според Каменос 30те милијарди ќе се перат преку фондови на ЕУ од јануари 2019. Грција за спроведување на договорот треба да добие значително повисока сума пари односно 1 трилион евра.

Оваа неверојатна информација што се граничи со обична шпекулација можете да ја прочитате на следниот линк изворно.

1 Коментар

 1. Makegonija e istoriska nasa drzava
  Koja imame vecno da ostane za site
  Koi sme vo neja i diasporata Gorgi
  Ivanov E Dolzen Da ja zacuva kako
  Sekoj predsedatel na svetot sto postojat
  Zatoa zimat Odgovornost

  ZAKLETVA
  Laki Amerikanecot

Comments are closed.