Росоклија: Трочлената банда (Заев, Шеќеринска, Димитров) на врвот на пирамидата на злото

Во текст под наслов ,,Шљам, шљам секаде околу нас”, професорот на универзитетот Колумбија во Њујорк вели дека шљамот во врвот на партиите секогаш е избран од службите.

,,Интелектуалната елита” (врвот на академските институции, новинарите, судиите, МПЦ…) се луѓе селектирани од службите. Македонија е во нивните канџи, а тие му служат на газдата кој во тој момент ги плаќа или ги има во шака.

Трочленава банда (Заев, Шеќеринска, Димитров) е само врвот на пирамидата на злото и кога тие до крајот на годинава ќе исчезнат, злото ќе остане да владее во Македонија, доколку народот не го искорени.

Патот кон вистинска држава ќе биде многу долг, ако било кога стапнеме на тој пат.

Вонпартиското мнозинство, единствената сила што може да ја спаси македонската држава, воглавно е пасивно и се убедува себе си во нешто во што не верува.

Ное имал визија и изградил брод.

Ној-от својот спас го базира врз оптимизмот, дека неминовното нема да се случи ако тој не го види.

А разликата во името е само во една буква и тоа на крајот, вели научникот од светски маштаб Горазд Росоклија.

3 Коментари

  1. Ако „научникот од светски маштаб“ не успее да се смири и самоконтролира, набрзо ќе се угуши во злобата која се гледа во неговите текстови. Сигурно е многу тешко да се биде во неговата кожа. Не е лесно да се живее со „шљам, шљам“ секаде околу себе. Жал ми е за човекот.

Comments are closed.