Рударите од идната година порано во пензија

Идните мерки за пензионирање во рударскиот сектор предвидуваат од 2019 година жените да можат да се пензионираат со 35, а мажите со 40 години работен стаж.

„Навистина ни е драго што сме тука да ја споделам радоста заедно со рударите од овој крај“ изјави министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска денеска во Македонска Каменица токму на меѓународниот ден на рударите.

На рударите за една година работа им се пресметува бенифициран стаж од 18 месеци,пренесува МИА.

Оставете Коментар