Писателот и режисер Александар Русјаков го коментира антологискиот настап на Зоран Заев во кампањата за референдумот, кога рече дека „ни треба камшикар, ни треба некој од ЕУ и НАТО да дојде овде и малку да не потсреди, сите, од мене на чело па надолу сите“.

„Да беше Заев добар човек, можеше да биде нашиот Форест Гамп“, напиша Русјаков на својот профил на „Фејсбук“, мислејќи на главниот лик од истоимената американска комедија од 1994 година, кој го толкува Том Хенкс.

Од неговата последна понуда на социјалната мрежа уште две пораки:

„Еве и јас да повикам…
Секој нека си бојкотира како сака“.

„Весели ЗАЕВанции:
Со влез во ЕУ и НАТО, Северна Македонија ќе биде толку богата што Бугарија конечно нема да биде најсиромашна членка на Унијата, што, пак, е уште еден знак на добрососедство“.

 

1 Коментар

  1. Заев е болен од тешката психијатријска болест. Тој е Биполарно пореметен лажоман без свој идентитет! Имено, Биполарното растројство е психијатриска состојба дефинирана како повторувачки епизоди на значително нарушување на расположението. Овие нарушувања може да се случат во еден спектрум кој се движи од ослабувачка депресија до незауздана манија. Поединците кои страдаат од биполарно растројство вообичаено искусуваат флуидни состојби на манија, хипоманија или она што се нарекува мешана состојба поврзана со депресивни епизоди. Во основа, болеста се состои од две фази кои периодично се менуваат: манија (хиперактивност, восхитеност, радост, чувство на семоќ) и депресија (пасивност, чувство на безволност, безвредност, немоќ, тага и очајување). Овие клинички состојби се разликуваат од нормалните промени на расположението. Растројството има потподелби: биполар I, биполар II, и циклотомично растројство, при што биполар I и II можат да доведат до рапидна цикличност на расположението во текот на годината. Исто така нарекувано биполарно афективно растројство до скоро, неговото сегашно име е од понов датум и се однесува на кружењето меѓу “високи” и “ниски” епизоди; и го заменува стариот термин манично-депресивни психози, назив кој го дал Емил Крепелин (1856 – 1926) во доцниот деветнаесетти и почетокот на дваесеттиот век. Тој е германски психијатар и се смета за основач на модерната научна психијатрија. Новиот термин е создаден за да биде неутрален, и да се избегне стигмата кај пошироката јавност која доаѓа од спојот на зборовите “манија” и “депресија”. Симптомите најчесто се појавуваат во раната зрелост. Дијагнозата се засновува на искуствата кои ги пренесува лицето, како и на набљудувано однесување. Епизодите на болеста се поврзани со емотивна болка и нарушувања, како и се релативно висок ризик од самоубиство.

Оставете Коментар