СДСМ не учествува на пропаднат референдум (ВИДЕО)

Во видео на СДСМ од кампањата за референдумот за територијална реорганизација од 2004 година се гледа дека тогаш нивниот став бил да не учествуваат на однапред пропаднат референдум.

Тогашниот потпретседател на СДСМ Гордан Георгиев сега се залага за учество на овој референдум иако е извесно дека тој не може да помине, барем не без полнење кутии.

Видеото на овој линк

1 Коментар

  1. Претседателот Иванов јасно кажа дека ИМА ДОПОЛНИТЕЛНИ УСЛОВИ спротивно на одлуката на Меѓународниот суд за правда од 1948: Today, it seems “absurd” to be named “a former” nation. Recalling that the International Court of Justice 1948 advisory opinion had determined that placing additional criteria on United Nations membership contravened the United Nations Charter, he said that his country had been deprived of the right to self-identification. види: https://gadebate.un.org/en/67/former-yugoslav-republic-macedonia

Оставете Коментар