Што доби “премиерот на Скопје”, покана или писмо (ФОТО)

Во низата дилеми за тоа дали Македонија треба толку многу да се радува за исходот од самитот на НАТО се наметнува и прашањето што точно добивме.

Ако се стават настрана реалната можност референдумот да пропадне заедно со грчката влада и со тоа членството во НАТО следно е прашањето дали навистина добивме покана или нешто друго.

Ако се анализира документот што Столтенберг му го даде на Заев на техничко и јазично а не на политичко ниво во него стои дека Македонија добила писмо а не покана за членство.

Практично освен најава за добивање покана Македонија не доби покана туку писмо.

Посебен проблем е што шефот на НАТО Столтенберг не ги почитува се уште актуелните резолуции на ОН и наместо со официјалната референца ни се обраќа со омилената грчка дестинација па така примателот на писмото односно на поканата Зоран Заев, е премиер на Скопје а не на Македонија.

5 Коментари

 1. СДСМ ќе има материјална корист! За што се работи? За пари, секако! Продажба на свети врености и она што никогаш не се продава: https://infomax.mk/wp/видеозаев-се-проституира-мицкоски-го/
  Се работи за ПРОСТИТУИРАЊТО НА НАЦИОНАЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ!
  Предмет на РАСПРОДАЖБАТА е НАЦИОНАЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ!
  РАСПРОДАЖБАТА НА ЧЕСТ И ДОСТОИНСТВОТО! А за материјалната корист!
  Државната ПРОСТИТУТЦИЈА и ЈАВНО и МЕЃУНАРОДНО САМО-ПОНИЖУВАЊЕ!
  Со договорот јавно признавме пред светот дека сме „фалсификатори и крадци на туѓа историја и идентитетот” и дека половина век „ЛАЖНО СЕ ПРЕТСТАВУВАМЕ”, а всушност немаме својот идентитет!
  СДСМ го посрами народот и државата! Македонското лице и образ го замени за пари!!

 2. Додека Македонија не влезе во НАТО ќе се изначитаме бисери. „СДСМ македонското лице и образ го замени за пари“. Ме чуди кој е тој лудак кој би дал пари за замена на македонското лице и образ. Грција? Не. Таму повеќе од половина Грци се бунат дека Грција ни` го дала и името и идентитетот. ЕУ и НАТО? Зарем тие што го поседуваат скоро целиот свет би дале пари за некого и нешто што е една точка на картата на светот за кој никој нити слушнал, нити го интересирало да слушне. Навистина, кој би дал пари?

  • Od kolku casot ti pocnuva dezurstvoto na portalov. Ili ste poveke “EDEN” pa imate i treta smena.
   Seriozna vi e zabludava pa morate denonokno da ne ubeduvate deka crnoto e belo.

 3. Значи „letter“ НА ТЕХНИЧКО и ЈАЗИЧНО ниво значи „писмо“. А да видиш малку во речник.

 4. Еден…да прими вреден! …уште колку ќе читал, додека…ц.ц.ц. Мора да си платен бот за сендвич со курнишони. Кој те терада читаш, а бе…?

Comments are closed.