Што се случи со Милчин – се сврте против Заев и „влезе“ во антиката

Долгогодишниот шеф на соросовата фондација „Отворено општество“, Владимир Милчин, ги изненади своите поддржувачи откако на „Фејсбук“ сподели артефакт од античка Македонија.

Професорот Милчин, еден од најголемите интелектуалци во левицата и жесток критичар на владата на Никола Груевски од пред неколку месеци, започна со критики на актуелната влада за промена на името и за законот за двојазичност.

Сега Милчин отиде чекор потаму и започна да промовира антички артефакти, иако до пред две година беш критичар на тн. процес на антиквизација.

Во интервју за Алфа ТВ пред еден месец Милчин изјави дека Заев веќе не може да се вади на владата на ВМРО-ДПМНЕ и дека новата не сработила ништо од тоа што го ветила.

1 Коментар

  1. Ха, ха, ха. Милчин откри топла вода! Нема кој не знае дека во време на Римјаните постоела ТЕРИТОРИЈА со име Македонија. Низ таа територија Македонија проповедал и апостолот Павле во Први век, а во таа Македонија (во Солун и во Берија) многу Елини и Елинки го прифатиле неговото учење(Дела апостолски 17; 4 и 12). Постоела Македонија Прима и Македонија Салутарис, но покасно, во седми и осми век името Македонија преминува во Тракија, така што Тракија се нарекува Македонија.

Comments are closed.