Сидеров: Да се принуди Македонија да не присвојува бугарска историја

Лидерот на бугарската националистичка партија „Атака“, Волен Сидеров, предлага анекс кон Договорот за пријателство, добрососедство и соработка помеѓу Бугарија и Република Македонија со кој ќе се принуди Македонија да се воздржи од секакви шпекулации и обиди за присвојување на историски настани или личности од бугарската историја.

Инаку, изјави Сидеров за новинарите, Бугарија да ја преиспита својата поддршка за ЕУ, пренесе агенцијата БТА.

1 Коментар

Comments are closed.