Силен притисок врз админстрацијата за прославата за промена на името и НАТО (ФОТО)

Откако голем дел од музичарите го откажуваат настапот на утрешните настапи на прославата за промена на името и поканата за влез во НАТО и откако стана јасно дека владата се соочува со опасност прославата да пропадне, владата со последното оружје, започна да ги присилува административците да дојдат.

Откако вчера сите високи членови на СДСМ и ДУИ орално агитирале нивните колеги да дојдат на прославата денеска во сите министерства и владини институции се испраќаат писмени покани до вработените.

Expres.mk дојде до повеќе такви покани а овде ви ја прикажуваме таа што утрово била испратена до вработени во МНР.

И препораките на Прибе и сугестиите на Европската комисија беа во правец на спречување на партизација и злоупотреба на администрацијата во партиски цели.

5 Коментари

  1. Како бе така? Јасно ти е дека поканата за влез во НАТО е „себеуништување“, а не ти е јасно како можат да го слават тоа „себеуништување“? А да не си се заебал случајно? Да не не е поканата за влез во НАТО „себеуништување“, туку напредок и просперитет на Македонците, па затоа треба да се прослави? А?

    • I vo 2008 godina rekoa gi napravivte potrebnite reformi uste da go smenite imeto i ke ve primime. Sega go sjebate ne samo imeto tuku i se drugo pa uste treba da pravite uste kup reformi t.e otkako go unistivte celiot sistem treba se da vratite na mesto. Isega ke se pravite deka ste dobile pokana za NATO pa ke ste slavele. So toa sakate da kazete :abe zaebete ime, identitet jazik, istorija gledajte pokanava za pokana. Kako i za se drugo i za ova lazete. Zatoa ne sum se zaebal. A i ti go znaes toa ama slatki ti se parite sto gi zimas za da ni sitkas tuka vetar i magla

  2. Oвај една многу глупа бејлиева пушаљица ! Упорно сака два један напрет север у уста а друг на југ каде што се*ит. Арам љеб једет тука ама ракот ќе го је*ит ….

Comments are closed.