Со „Ние сме Македонци“ Заев го „поништува“ Преспанскиот договор

Само неколку дена пред референдумот за Преспанскиот договор, премиерот на Скопје преку Фејсбук, порача:

„Ние сме Македонци, со сопствена територија и со македонски јазик, со историјаа, култура и наследството на Македонија“, напиша Зоран Заев обраќајќи им се на граѓаните во врска со референдумот од 30 септември за Преспанскиот договор.

Заев,пренесуваат грчки медиуми,  повторно зборува за „европска Македонија“, а не на Северна Македонија, како што е предвидено со Преспанскиот договор и вели дека „со договорот го заштитивме нашиот македонски идентитет“.

Ова е петти пат Заев да го „поништува“ Преспанскиот договор и посветеноста на „Северна Македонија“, и покрај непријатностите што се создадени во Грција и покрај (топлите) препораки што му ги испрати Алексис Ципрас од Меѓународниот саем во Солун, пишува порталот In.gr.

5 Коментари

  1. Заев е ретардиран! Заев е болен од биполарното растројство на личноста! Биполарното растројство е психијатриска состојба дефинирана како повторувачки епизоди на значително нарушување на расположението. Овие нарушувања може да се случат во еден спектрум кој се движи од ослабувачка депресија до незауздана манија. Поединците кои страдаат од биполарно растројство вообичаено искусуваат флуидни состојби на манија, хипоманија или она што се нарекува мешана состојба поврзана со депресивни епизоди. Во основа, болеста се состои од две фази кои периодично се менуваат: манија (хиперактивност, восхитеност, радост, чувство на семоќ) и депресија (пасивност, чувство на безволност, безвредност, немоќ, тага и очајување). Овие клинички состојби се разликуваат од нормалните промени на расположението. Растројството има потподелби: биполар I, биполар II, и циклотомично растројство, при што биполар I и II можат да доведат до рапидна цикличност на расположението во текот на годината. Исто така нарекувано биполарно афективно растројство до скоро, неговото сегашно име е од понов датум и се однесува на кружењето меѓу “високи” и “ниски” епизоди; и го заменува стариот термин манично-депресивни психози, назив кој го дал Емил Крепелин (1856 – 1926) во доцниот деветнаесетти и почетокот на дваесеттиот век. Тој е германски психијатар и се смета за основач на модерната научна психијатрија. Новиот термин е создаден за да биде неутрален, и да се избегне стигмата кај пошироката јавност која доаѓа од спојот на зборовите “манија” и “депресија”.
    Кусо: Заев е многу болен човек!

  2. Како вие „шака јада“ ќе го искорените СДСМ, кога СДСМ има подршка од огромен дел од македонското население, од албанското население, од САД, сите земји членки на НАТО и ЕУ, од цела меѓународна заедница. Зар сте слепи дека никој веќе не стои позади вас. Дури и Орбан и Ердоган ви завртија грб. Никој, апсолутно Н И К О Ј во светот не ве поддржува.

Оставете Коментар