Советник на премиерот обвини музичари дека лажат за настапот за НАТО

Специјалниот советник за комуникации на премиерот Заев, Марјан Забрчанец тврди дека сите што ќе настапат утре на владината прослава точно знаеле за што ќе бидат платени. Тој индиректно ги обвинува тие што тврдеа дека не знаат каде и за што ќе пејат, дека лажат.

“На административно ниво, извонредно чиста ситуација. Сите изведувачи (или лицата задолжени од нив за да ги застапуваат) имаат потпишано договори со Владата на Република Македонија во кои на најексплицитен начин стои дека нивниот професионален ангажман е за музички настан по повод поканата за Македонија за членство во НАТО кој го носи насловот “Одиме напред – Македонија во НАТО и ЕУ”. Сте чуле ли за некој друг сличен настан, постои ли минимум можност професионалец да не знае на што настапува”, пишува Забрчанец.

” Македонија и граѓаните со право, гордо и чесно ќе го прослават историскиот успех, поканата за членство во НАТО и датумот за преговори за членство во ЕУ.

Да, ова се историски успеси, ова се победи за демократијата во Македонија и заслужуваат прослава како никогаш до сега. Кога ако не сега?“ напиша на „Фејсбук“ Марјан Забрчанец, советник за односи со јавност во Владата.
Тој вели дека ова не се настани како тие на ВМРО-ДПМНЕ, кога, како што додава, единствената намера била да се мобилизира партиска поддршка и да се манипулира со граѓаните”, вели специјалниот советник.

Тој потенцира дека сите изведувачи имале потпишано договор со Владата на кој експлицитно стои за каков настан станува збор, односно дека тие ќе настапат на музички настан по повод поканата на НАТО за членство на земјата во алијансата.

1 Коментар

 1. ИДЕНТИТЕТСКА ПРОСТИТУТЦИЈА ! ДРЖАВНА! НА НАЦИОНАЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ! За што се работи? За пари, секако!
  Нематеријалното го заменивме за материјалната корист. Со договорот од Преспа!
  Продажба на свети вредности за пари: https://infomax.mk/wp/видеозаев-се-проституира-мицкоски-го/
  СДСМ / Заев ќе има материјална корист!

  Се работи за ПРОСТИТУИРАЊЕТО НА НАЦИОНАЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ!
  ИДЕНТИТЕТОТ за Пари!

  Предмет на РАСПРОДАЖБАТА е НАЦИОНАЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ!
  РАСПРОДАЖБАТА НА ЧЕСТ И ДОСТОИНСТВОТО! А за материјалната корист!
  Државната ПРОСТИТУТЦИЈА и ЈАВНО и МЕЃУНАРОДНО САМО-ПОНИЖУВАЊЕ и САМО-ПОДБИВАЊЕ! САМО-НАВРЕДУВАЊЕ!

  Со Договорот јавно признавме пред светот дека сме „фалсификатори и крадци на туѓа историја и идентитетот” и дека половина век „ЛАЖНО СЕ ПРЕТСТАВУВАМЕ”, а всушност немаме својот идентитет! Дека нашиот е предмет на фалсификување и продажба или арбитрарна лажна креација!
  Со договорот јавно признаваме дека НЕМАМЕ достоинството и лице! Дека сите сме аморални!

  СДСМ со договорот го посрами народот и државата!

  Македонското лице и образ Влада го замени за пари!!

  140 држави што не признале под овој наш идентитет им удривме шамари! Бадијала нивната дадена доверба! И таа е продадена за пари, како и нашиот устав, чест и дигнитет и сѐ македонско!

  Душата (македонска) е продадовме за пари и материјалната корист, и тоа со големо самозадоволство на Владата! Дух на еден народ нераскинливо е врзан за неговиот идентитет, како што дух на секој човек не може да се дефинира без неговата самосвест и идентитет.

  ПРОСТИТУИРАЊЕТО НА НАЦИОНАЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ!

  ПРОСТИТУЦИЈА НА ИДЕНТИТЕТОТ!

Comments are closed.