Статус на денот – Златко Ориѓански: Да си го опнете….

“Значи вака сеа, хаха. Изнегиравте и исплукавте се што имате вредно хаха од Ристо Вртев, преку Кирил Џајковски до Конески, Панчев и Пандев…. што ви остана? Да си го опнете сами на себе хаха ете тоа”, напиша музичарот Златко Ориѓански на Фејсбук.

2 Коментари

 1. ПРОСТИТУТЦИЈА ! ДРЖАВНА! За што се работи? За пари, секако! Нематеријалното го заменивме за материјалната корист. Со договорот од Преспа!
  Продажба на свети вредности за пари: https://infomax.mk/wp/видеозаев-се-проституира-мицкоски-го/
  СДСМ / Заев ќе има материјална корист!
  Се работи за ПРОСТИТУИРАЊЕТО НА НАЦИОНАЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ!
  ИДЕНТИТЕТОТ за Пари!
  Предмет на РАСПРОДАЖБАТА е НАЦИОНАЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ!
  РАСПРОДАЖБАТА НА ЧЕСТ И ДОСТОИНСТВОТО! А за материјалната корист!

  Државната ПРОСТИТУТЦИЈА и ЈАВНО и МЕЃУНАРОДНО САМО-ПОНИЖУВАЊЕ и САМО-ПОДБИВАЊЕ! САМО-НАВРЕДУВАЊЕ!
  Со Договорот јавно признавме пред светот дека сме „фалсификатори и крадци на туѓа историја и идентитетот” и дека половина век „ЛАЖНО СЕ ПРЕТСТАВУВАМЕ”, а всушност немаме својот идентитет! Дека нашиот е предмет на фалсификување и продажба или арбитрарна лажна креација!

  Со договорот јавно признаваме дека НЕМАМЕ достоинството и лице! Дека сите сме аморални!

  СДСМ со договорот го посрами народот и државата!

  Македонското лице и образ Влада го замени за пари!!

  ПРОСТИТУИРАЊЕТО НА НАЦИОНАЛНИОТ ИДЕНТИТЕТ!

 2. bezmozocen poltron !…dodeka toa go izusti se rodi nov muzicar !..ne ste edinstveni za vek i vekova tuku sekoj e minliv i menliv ! samibendisani narcisoidni uobrazeni alcni bezmozocni mockovci nedorasnati !

Comments are closed.