Адвокатот Александар Тортевски во гостување на 1ТВ им препорача на адвокатите кои бранат во предмети покренати од СЈО да ги советуваат обвинетите да ја признаат вината.

„Можеби треба да одам и да им кажам дека треба да признаат вина и да склучат договор со Обвинителството, дека со тоа ќе добијат многу полесен третман и сите тие коишто се подолу во хиерархијата на криминалот ќе добијат многу подобар третман“ рече Тортевски, еден од адвокатите со најдолг стаж во Македонија.

Тортевски вели дека добил неколку понуди да биде бранител на поранешни функционери обвинети од СЈО, но дека ги одбил, затоа што не би ги бранел со доволно жар.

Сепак, вели дека е изненаден што нивните адвокати до сега не им советувале да ја признаат вината за да добијат помали казни, пренесува 1ТВ.

.

3 Коментари

  1. use koa ke te vidi coek ovaka neceslan moit da si zamislit so coek si! kode si more da ti kupa edno greblo toa kosisteno da go troa podsredis ?! …ili toa ti e “imidz” ? jebote imidz straknati u glaa !

  2. Кога би имале барем малку памет би признале. Но да имаа барем малку памет, немаше да го направат тоа за што ќе добијат години затвор.

  3. Можеби, велам можеби(кога беше курир на Ѓорѓи М) некогаш овој психопат имал што да рече. Денес човеков е начисто забеган, и мене ме интересира зошто му се дава медиумски простор, која е потребата од форсирање на дртави психопати.
    Тој не прашува дали некој е виновен или не, и не го интересира тоа, тој веќе има суд, веќе им пресудил, псохопатчина од прва категорија.

    П.С.
    После се прашуваме од каде потекнува псипатскиот подмладок од типот “еден“, “два“, “три“ итн

Оставете Коментар