Украински „Метинвест“ сака да ја купи скопската фабрика на „Арцелормитал“

Loading...

Украинската компанија за челик „Метинвест“ сака да поднесе понуди за купување три фабрики од најголемата светска компанија за челик „Арцелормитал“, а според извештаите, станува збор за погони во Италија, Романија и Македонија.

Како што објави германското трговско здружение „Штал“ во врска со специјалистичката услуга „Платс БББ“, тоа се однесува на фабриките во Пјомбино во Италија, во Галаци во Романија, како и во Скопје во Македонија.