Уште недојдена во Скопје британската премиерка ги збесна Грците

Дури 13 пати британската премиерка Тереза Меј наместо ФИРОМ ја споменува Македонија во колумната која ексклузивно ја објавува порталот сдк.мк.

Бесот во Атина е уште поголем затоа што таа ја користи Македонија во својата колумна а не Република Македонија што во Грција се доживува како уште поголема провокација.

Дали се работи за грешка во преводот на колумната или Меј навистина напишала 13 пати Македонија ќе се види денеска попладне кога таа треба да даде изјава во Скопје.

Линк до колумната на Меј во сдк.мк

1 Коментар

  1. Грешката на Грција е што таа не само што сака НАС да не натера на Erga Omnes, туку и другите држави на сила ги тера да ја признаат Македонија според Грчкиот ќеф и Erga Omnes, а тие другите се СУВЕРЕНИ земји и можат како сакаат суверено да признаат која било земја под које било име, а не да им неко од страна наметнува и за нив некое Erga Omnes! Според рез. 817 и 47/225 реферирање се користи само во органите на ООН, а НЕ секаде. Суверено право на Британија е да не нарекува по Уставното име! Но истото важи и за НАС Македонци и Македонија како суверена држава!
    Иначе, резолуциите на ОН (горе спомнати) се ДЕФЕКТНИ!https://www.change.org/p/united-nations-solution-to-the-name-problem-of-the-republic-of-macedonia-in-the-un

Comments are closed.